Mīklai: milti - 3 glāzes, sviests - 200 g, ola - 2 gab., skābs krējums 2 ēdamkarotes, sāls - pēc garšas.
Pildījumam: svaigas ziemassvetku celmenes - 2 kg, augu eļļa - 2 ēdamkarotes, skābs krējums 2 ēdamkarotes, sāls, pipari - pēc garšas.
Sviestu sacērt ar miltiem un sasmalcina drupatās. Saputojiet skābo krējumu ar olām un sāli un ielejiet miltu un sviesta maisījumā, mīciet mīklu, sadaliet to uz pusēm un ievietojiet uz 40 minūtes ledusskapī, pēc tam izrullējiet divās kārtās.
Ziemas celmenes - 400 g., kartupeļi - 8-9 gab., tauki - 3-4 ēdamkarotes, sviests - 1 ēdamkarote, 1-2 sīpoli, piens - 2 glāzes, rīvēts siers (vai rīvmaize) - 1 ēdamkarote, olas - 2 gab., sāls, pipari - pēc garšas.
Noskalo kartupeļu bumbuļus, uzvāra, ļauj atdzist, pēc tam tos nomizo un sagriež biezās šķēlēs.