Mīklai: milti - 3 glāzes, sviests - 200 g, ola - 2 gab., skābs krējums 2 ēdamkarotes, sāls - pēc garšas.
Pildījumam: svaigas ziemassvetku celmenes - 2 kg, augu eļļa - 2 ēdamkarotes, skābs krējums 2 ēdamkarotes, sāls, pipari - pēc garšas.

Sviestu sacērt ar miltiem un sasmalcina drupatās. Saputojiet skābo krējumu ar olām un sāli un ielejiet miltu un sviesta maisījumā, mīciet mīklu, sadaliet to uz pusēm un ievietojiet uz 40 minūtes ledusskapī, pēc tam izrullējiet divās kārtās.

Vienu kārtu liek uz cepešpannas, ieziestas ar augu eļļu, uz tās vienmērīgā kārtā izliek pildījumu un noslēdz ar otro kārtu. Augšējā slāņa malas ir ielocītas zem apakšējās malas. Mīklu ieziež ar olu. Pīrāga augšējo kārtu diagonāli sagriež 2 cm platās sloksnēs.
Cepiet kūku labi uzkarsētā krāsnī līdz zeltaini brūnai. Pēc cepšanas izklāj uz dēļa vai galda un uzmanīgi, izmantojot griezumus augšējā slānī, karstā pīrāga pildījumā ielej viegli sālītu skābo krējumu. Kūku pārklāj ar pergamenta papīru, pēc tam ar dvieli un ļauj nostāvēties tā, lai skābais krējums iemērc pildījumu.
Pildījumam mazgātas un nomizotas celmenes rupji sasmalcina, žāvē uz dvieļa, sāla, piparo, liek pannā verdošā augu eļļā un liek karstā cepeškrāsnī, lai celmenes labi apceptos taukos, izžāvētos un kļūst kraukšķīgas. Kad skābo krējumu ielej iegriezumos uz pīrāga augšējā slāņa, karstās sēnes to absorbē, un pildījums sanāk ļoti sulīgs, ar koncentrētu sēņu aromātu.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV