Ziemas celmenes - 400 g., kartupeļi - 8-9 gab., tauki - 3-4 ēdamkarotes, sviests - 1 ēdamkarote, 1-2 sīpoli, piens - 2 glāzes, rīvēts siers (vai rīvmaize) - 1 ēdamkarote, olas - 2 gab., sāls, pipari - pēc garšas.
Noskalo kartupeļu bumbuļus, uzvāra, ļauj atdzist, pēc tam tos nomizo un sagriež biezās šķēlēs.
Svaigos kartupeļus sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos. Savā sulā vārītas ziemas celmenes un sīpolus smalki sagriež un apcep eļļā. Produktus izklāj slāņos ietaukotā formā tā, lai apakšējais un augšējais slānis būtu kartupeļi. No augšas ielejiet olu maisījumu, kas saputots ar pienu, pievieno sāli un piparus, apkaisa ar rīvmaizi vai rīvētu sieru un ieliec sviesta gabaliņus. Ielieciet veidni cepeškrāsnī uz lēnas uguns, līdz olu maisījums sabiezē, un kartupeļi kļūst mīksti un pārklāti ar zelta garozīti.