300-500 g svaigas austersēnes, 500 g kartupeļu, 100 g burkānu, 100 g sīpolu, 100 g augu eļļas, 1 sēņu buljona kubiņš, 2-3 litri ūdens.
Noskalo sēnes, smalki sakapā un apcep augu eļļā. Burkānu nomazgā, nomizo un sadriskā ar rupjo rīvi.
500 g liellopu gaļas ar kaulu, 2/3 glāzes grūbas, 30 g kaltēto austersēņu, 200 g saknes, pipari, 1 glaze skāba krējuma, 3 litri ūdens, sāls pēc garšas.
Uz 200 g svaigu austersēņu pa vinam sīpolam, pētersīļu saknes un burkānu, 1 litrs ūdens vai vistas buljons, 1 ēdamkarote sviesta, 60-80 g nūdeles, sakapātus pētersīļus, sāls pēc garšas.
Kaltētas austersēnes, 7-8 miltaini kartupeļi, sīpols, burkāns, zaļumi, saulespuķu eļļa, sāls un pipari.
100 g žāvēto austersēņu, 2 vidēji burkāni, 1 ēdamkarote miltu, sviests, pētersīļi, selerijas, lauru lapas, 10 pipara zirņi, sāls.