300 g svaigo austersēņu, 200 g burkānu, 3-4 olas, 100 g majonēzes.
Austersēnes nomazgā, sagriež nūjiņās un vāra sālītā ūdeni. Burkānus nomazgāt, nomizot, sasmalcināt ar rupju rīvi, vārīt nelielā ūdens daudzumā, pievienojot nedaudz cukura un sviesta.
2 porciju pagatavošanai.
2 sīpoli, 1 burka austersēņu, 8 salāta pipari (zaļie, sarkanie, dzeltenie), 1 paciņa rīsi nūjiņas, 1 ēdamkarote sojas mērces, sāls, melnie pipari - pēc garšas.
Rīsi nūjiņās ieliet aukstu ūdeni uz 1/2 stundam (mīkstināšanai).
2 porciju pagatavošanai.
300 g sāļo vai marinēto austersēņu, 400 g vārītu kartupeļu, 500 g sīpolu, maltie melnie pipari, sāls, 1 glāze skāba krējuma.
Sēnes nomazgā, sagriež strēmelēs, kartupeļus - kubiņos.
2 porciju pagatavošanai.
400 g austersēņu, 1/2 glāze skāba krējuma, 40 g loku vai marinēto sīpolu, dilles.
Sālītas austersēnes nomazgā ar aukstu vārītu ūdeni, sagriež šķēles vai daiviņās, ieliet atdzesēto skābo krējumu, izlikt salātu bļodā, apkaisīt ar zaļiem lokiem vai marinētiem sīpoliem un dillēm.
4 porciju pagatavošanai.
200 g marinēto, sālīto vai vārīto savā sulā austerēņu, 100 g šķiņķa, 5-6 vārīti kartupeļi, 1-2 svaigi vai marinēti gurķi, 1-2 tomāti, 1 sīpols vai 50 g loku, 1 - 1 1 / 2 glāze skābā krējuma, etiķis vai citronu sula, sāls, cukurs, sinepes, maltie melni pipari, dilles, salātu lapas, 1 cieti novārīta ola.