20 g austersēņu, 50 g tomātu, 50 g sīpolu, 100 g tomātu sulas, 150 g baklažānu, 10 g baltā galda vīna, 30 g olīveļļas, 10 g citronu sulas, 5 g garšvielas "Vegeta", sāls un melnie pipari pēc garšas, zaļo sīpolu lokus un bazilika zariņš dekorēšanai.
Baklažānus sagriež kubiņos un iemērcē ūdenī pievienojot citrona sulu.
4 porciju pagatavošanai.
200 g austersēņu, 1 iepakojums krabju nūjiņu, 200 g bulgāru piparu, 2 sīpoli, 1 galviņa ķīnas kāpostu (vai salāts), garšaugi, 1 sinepju tējkarote, 1/4 vīna etiķa glāze, 1/3 saulespuķu eļļas glāze. Visas sastāvdaļas (izņemot zaļumus), vajag sagriezt lielos salmiņos, bet krabju nūjiņas diagonāli.
300 g svaigu austersēņu, 1 ēdamkarote sviesta, 2 cieti vārītas olas, 1-2 tomāti, 1 ābols, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1-2 ēdamkarotes augu eļļas, 1/2 citrona sulu vai 1 ēdamkarote ābolu sulas, sāls, cukurs.
6 burkāni, 1 sīpols, 1 kartupeļis, 1-2 marinēti gurķi, 1 burka konservētas austersēnes (~ 800 g), augu eļļa, pietiekoši daudz.
Sarīvēt 6 lielus burkānus, sasmalcināt vienu sīpolu un cept visu lielā augu eļļas daudzumā.
300-400 g teļa vai liellopu gaļas, 300 g svaigo austersēņu, 1 sīpols, 3-4 sālīti vai marinēti gurķi, 1 ēdamkarote etiķa, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote sinepes, sāls un pipari pēc garšas.