1 ēdamkarote sviesta, sauja smalki sagrieztu svaigu austersēņu, 3 attīrītu no kauliem anšovus (sālītas vai marinētas ķiļavas), 3 citrona šķēles bez sēklām, 1 lauru lapa, 1 pilna ēdamkarote miltu.
Sajauciet visus produktus, atšķaidiet ar 2,5 glāzes buljona vai atšķaidīto ar vārīto ūdens sulu, kas iegūta, apcepot mājputnus vai medījumu.
500 g austersēņu, 100 g sviesta, 1 sīpols, 200 g baltvīna, 250 g tomātu mērces, 250 g gaļas sulas, pētersīļi.
Smalki sagrieztas sagatavotas austersēnes, sautē eļļā, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, vīnu un sarkano mērci, kas pagatavota pēc garšas.
400 g svaigu austersēņu, 2 ēdamkarotes miltu, 1 ēdamkarote sviesta, 0,75 glāzes skāba krējuma, lauru lapas, pipari, dilles vai pētersīļi.
Austersēnes rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, sasmalcina, saliek kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem katlā, ielej vienu glāzi ūdens un sautē līdz gatavībai.
800 g sarkanās gaļas (galvenās) mērces, 150 g austersēņu, 200 g tomātu sulas, 40 g burkānu, 40 g pētersīļa saknes, 70 g sīpolu, 170 g saldo papriku, 30 g vīna etiķis, 50 g krējuma margarīna, 100 g sausa sarkanvīna, 30 g sviesta, 40 g pētersīļu, garšvielas.
Sagrieztas saknes, sīpolus, saldos papriku sautē, pievieno tomātu sulu, etiķi, garšvielas, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 7 - 10 minūtes.