4 cietie tomāti, 200 grami sēņu, 1 sīpols, 1 ēdamkarote augu eļļas, 1 tējkarote etiķa, 5-6 zirņi melno piparu, 1/2 lauru lapas, 3-4 ķiploka daiviņas, malti melnie pipari, pētersīļi, salāti, olīvas, sāls.
Nomazgājiet tomātus, nogrieziet augšējo daļu vāciņa formā, izņemiet mīkstumu ar karoti, pievienojiet sāli un apgrieziet, lai sula iztektu. Sēnes vāra (apmēram 20 minūtes nedaudz sālītā un paskābinātā ar etiķa ūdeni kopā ar melnajiem pipariem un lauru lapu).
Sagrieziet sīpolu sloksnēs un sautējiet augu eļļā ar pievienotu sāli un 2-3 ēdamkarotes sēņu buljona. Pievienojiet vārītas un smalki sagrieztas sēnes un pēc garšas pievienojiet ķiplokus saberzētus ar sāli, melnos piparus un smalki sagrieztos pētersīļus. Piepildiet un novietojiet tomātus uz salātu lapām, pārkaisiet ar salātu marinādi no augu eļļas, etiķa (citronu sulas) un sāls. Ap tomātiem ielieciet olīvas.
Ēdienu dažādība: jā sēnes ir marinētas, tās vajadzētu izkāst, smalki sagriezt un sajaukt ar sīpoliem un smalki sagrieztiem pētersīļiem. Apkaisiet maisījumu ar melnajiem pipariem, pārlejiet ar augu eļļu, sasmērējiet ar dažiem pilieniem citrona sulas, labi samaisiet un piepildiet sagatavotos tomātus (kā aprakstīts iepriekš).