4 cietie tomāti, 200 grami sēņu, 1 sīpols, 1 ēdamkarote augu eļļas, 1 tējkarote etiķa, 5-6 zirņi melno piparu, 1/2 lauru lapas, 3-4 ķiploka daiviņas, malti melnie pipari, pētersīļi, salāti, olīvas, sāls.
Nomazgājiet tomātus, nogrieziet augšējo daļu vāciņa formā, izņemiet mīkstumu ar karoti, pievienojiet sāli un apgrieziet, lai sula iztektu. Sēnes vāra (apmēram 20 minūtes nedaudz sālītā un paskābinātā ar etiķa ūdeni kopā ar melnajiem pipariem un lauru lapu).
Sēnes stropārija 500 g, saldais krējums 1 glāze, augu eļļa 1 ēdamkarote, krustnagliņas, kanēlis, melnie pipari (zirņi), lauru lapa pēc garšas.
Sēnes nomizo, noskalo, applaucē, sagriež šķēlēs, sāla un viegli apcep eļļā.
500 g stropārijas, 100 g margarīna, 1 ola, sāls, melnie pipari, milti vai rīvmaizi - pēc garšas.
Sēnes nomizojiet, nogrieziet to cepures, noskalojiet un nosusiniet dvieli.