Sēnes stropārija 6 gab., madeira (malaga) 3/4 glāzes, citronu sula sarkanai mērcei: sadedzināts cukurs - 2-3 gabali, 3-4 citrona šķēles, 1-2 ēdamkarotes cukura, 1-2 ēdamkarotes citronu sulas, rozīnes 1/2 glāzes, mandeles un žāvētas plūmes - pēc garšas, baltvīns 70 g.
Vāra 6 sālītas un ūdenī izmērcētas videjā lieluma stropārijas 3/4 glāzes madeirā vai malagā.
Pagatavojiet sarkano mērci, pievienojiet citronu sulu, sajauciet ar stropārijas sēnēm un vīnu, uzvāriet. Mērce ar rozīnēm mēlei, teļa kājām, karpām, karūsām. Pagatavojiet sarkano miltu mērci, ielieciet nedaudz sadedzināta cukura, dažas citrona šķēles, cukuru, citrona sulu, 1/2 glāzes applaucētas rozīnes un nedaudz mandeles, žāvētas plūmes, pievienojiet baltvīnu, uzvāriet.