Šitake sēnes 600 g., 4 glāzes piena, 2 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 burkāns, 1 sīpols.
Iepildīšanai: 1 ola (dzeltenums), piens vai krējums 1 ēdamkarote.

Svaigas šitake sēnes nomizo, nomazgā, smalki sasmalcina, liek katlā, pievieno ēdamkaroti sviesta, sagrieztu gareniski burkānu un veselu sīpolu, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns 30–40 minūtes, tad pievieno glāzi ūdens un uzvāra.

Zupas katlā viegli apcep miltus ar sviestu, atšķaida ar karstu pienu un 1 glāzi ūdens (vai dārzeņu buljona), uzvāra, sajauc ar šitake sautētām sēnēm (pirms tam izņemot no tās burkānu un sīpolu) un vāra 10–15 minūtes. Pēc vārīšanas pievienojiet sāli pēc garšas, pievienojiet zupai sviestu un olu dzeltenumu, sajauktos ar krējumu vai pienu. Atsevišķi pasniedziet grauzdiņus. Var pievienot zaļumus.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV