Kaltētas šitake sēnes 75 g, ķīniešu kāposti (vālītes) 700–800 g, sojas mērce 2 tējkarotes, cukurs 1 tējkarote, nātrija glutamāts - 1/2 tējkarotes, cūku tauki 25 g, vistas buljons 1/2 glāzes, sāls pēc garšas, sezama eļļa 1 tējkarote, ciete 1 tējkarote.
Kacenus atdalīt no kāpostiem, sagriež tos 4 daļās.
70 g svaigu šitake sēņu, pa 1 tējkarotei citrona sulas un augu eļļas, 1 šķēle baltmaizes, 1/2 ķiploka daiviņas, 10 g sviesta, 1/2 cieti vārītas olas, 1 tējkarote sasmalcinātu pikanto zaļumu, malti melnie pipari, sāls pēc garšas.
Iemērciet mazgātas un žāvētas šitake sēnes verdošā ūdenī un vāriet 5 minūtes, pēc tam nometiet tās caurdurī un ļaujiet ūdenim notecēt.
Šitake sēnes 500 g, valrieksti (mizoti) 300 g, sausais sarkanvīns 2 ēdamkarotes, sāls, pētersīļi vai dilles - pēc garšas, 2 ķiploku daiviņas.
Iepriekš notīrītas, labi mazgātas sēnes, rupji sakapā, liek katliņā, pievieno sāli un sautē līdz gatavībai ar nelielu ūdens daudzumu.
Lai pagatavotu 2 porcijas. 1 fileja jebkuras kūpinātas baltas zivis, kas sver 150-200 g, 150 g mazu šitaki, 4 šķēles pelēkas maizes, 10 pildītas olīvas, 2 ēdamkarotes mazu konservētu sīpolu, 3 ēdamkarotes 20%-tīga biezpiena, pa 1 ēdamkarotei augu eļļas un tomātu kečupa, pa 1/2 tējkarotes melno malto piparu un cukura, 1 tējkarote vīna etiķa, 1 skābs mazs ābols, salāti.