1 glāze skāba krējuma, 125 g margarīna (1/2 paciņas), cukurs, sāls, etiķis, cepamā soda, sīpoli, 1,5 miltu glāzes, 2 olas, 300 g austersēnes, siers, tomāti vai tomātu mērce.
Izkausējiet margarīnu, pievienojiet šķidrajā margarīnā 3 ēdienkarotes skābā krējuma (var kefīru vai rūgušpienu), 1/2 cukura tejkarotes, sāls, 1 sodas tejkaroti, dzēsto ar etiķi.
Visu samaisa. Pievieno 1,5 glāzes miltu. Mīkla sanāk ļoti mīksta. Paņemiet formu un izlieciet mīklu tā, lai būtu izklāstīts dibens un malas. Pildījums - uz dibenu - smalki sakapātais sīpols, pēc tam 300 g (vai vairāk) apceptas sēnes, tad sagrieztas tomātu šķēles un tomātu mērci, tad sarīvēto sieru. Visu noliet ar 1/2 glazi skāba krējuma, sajaukto ar 2 olām. Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Pildījumu var mainīt jebkurā versijā - desa, sautētie kāposti u.c..