Cieti vārītas olas 8 gab, 200 g austersēņu, 50 g sviests vai margarīns, sīpoli, 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze piena, rīvmaize, sāls.
Apcept sīpolus sviestā vai margarīnā, līdz tiek zeltaini brūni, izņemt viņus, un tajā pašā eļļā cept smalki sasmalcinātas sēnes, pievienot miltus, aukstu pienu, sāli un maisot cept vēl dažas minūtes.
Sagriezt olas gareniski divās daļās, izņemt olu dzeltenumus, berzēt tos caur sietu un sajaukt ar sagatavoto maisījumu. Aizpildīt olas ar maisījumu, izlikt uz cepšanas paplātes, ieeļļoto ar taukiem, pārkaisa ar rīvmaizi un ieliek karstā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm. 100 g satur apmeram 175 kalorijas. Sagatavošanās laiks - 30 minūtes.