4 porciju pagatavošanai.
200 g austersēņu, 1/2 glāze olīveļļas, 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, 1 citrona mīkstums, 1 ēdamkarote citrona sulas, 2 ēdamkarotes smalki sasmalcinātu piparmētru, 250 g makaronu, 4 gatavi, nomizoti, sasmalcināti tomāti, sāls, pipari.



Sēnes sagriež plānās šķēlēs un saliek lielā traukā ar 2 tomātiem. Ķiplokus apcep 1 minūti uz 1 ēdamkarotes olīveļļas līdz paliek zeltaini brūni. Noņem pannu, pievieno olīveļļas atlikumu, saulespuķu sēklas, citronu sulu un piparmētrus. Ielej sēnes sagatavoto mērci, labi samaisa, pārsedz un marinē vairākas stundas. Vāra makaronus (10 minūtes sālsūdenī), atmest uz caurduri, ielej mērces paliekas un sajauc to ar marinētām sēnēm un svaigiem tomātiem. Pieliek sāli, piparus un pasniedz karstu.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV