Uz 500 g svaigu austersēņu: 1 kg svaigu kāpostu, 1 sālīts gurķis, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa, 1-2 tējkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sviesta.

Sasmalcināt kāpostus un ievietot kastrolī, pievienot sviestu, nedaudz ūdens un sautēt apmēram 1 stundu.

15-20 minūtes pirms sautēšanas gatavībai pievieno tomātu biezeni, cukurs, sāls, pipari, lauru lapas, etiķis. Sēnes notīra, nomazgā un ieliec uz 10-15 minūtēm verdošā ūdenī, tad sagriež šķēles un apcep eļļā. Saliekot sēnes bļoda, uz tās pašas pannas apcep sīpolus un pēc tam sajauc tos ar sēnēm, pievienojot sagrieztu gurķi, sāls un pipari. Pusi sautēto kāpostu izliek uz ieeļļoto ar taukiem pannu, uz kāpostiem izliek sagatavotas sēnes un atkārtoti nosedz ar kārtu atlikušo kāpostu. Pārkaisot kāpostus ar rīvmaizi un sviestu, mazliet aplej ar eļļu, ievietot cepeškrāsnī cepetim.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV