Svaigas austersēnes 500 g, milti 1/2 glāze, 1 ola, 1/2 glāze piena, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote cukura, sāls pēc garšas.

Sēnes nomizojiet, nogrieziet kājas, bet cepures nomazgājiet un vāriet nelielā ūdens daudzumā, izņemiet no buljona un nosusiniet. Sēņu novārījums un kājas izmantot citu ēdienu pagatavošanai.

Ieberiet bļodā miltus, pievienojiet olu, sāli, nedaudz cukura, ielejiet pienu un labi samaisiet. Ielejiet augu eļļu dziļā pannā (vai dziļā tauku cepšanas traukā) un labi sildiet to virs lielas uguns. Kad eļļa uzsilst, samaziniet uguni līdz minimumam. Iemērciet vārītas sēņu cepurītes mīklā un iemērciet verdošā eļļā. Ielieciet ceptas sēnes šķīvī un ļaujiet eļļai notecēt. Pirms sēņu cepšanas jums jāpārbauda, ​​vai eļļa ir pietiekami uzkarsēta. Lai to izdarītu, eļļā varat iemest sēnes gabalu, un, ja nav spēcīgas putošanas, dziļi tauki tiek labi sasildīti.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV