500 g austersēņu, 2 bulciņas, 0,15 l piena, 1 jēla ola, 30 g sīpolu, 20 g margarīna, 150 g rīvmaizes, 150 g kausētu cūku tauku vai eļļas cepšanai, pipari, sāls, majonēze, ķiploku daiviņa.
50-10 jaunas austersēnes sasmalcināt un sautēt 25 minūtes, pēc tam atmest uz sieta un izlaist caur gaļas mašīnu. Pievienot tiem iemērcēto pienā baltmaizi, viegli apceptos uz margarīna sīpolus, olu, sasmalcināto ķiploku ar sāli, majonēzi, piparus, ja nepieciešams - rīvmaizi. Visu rūpīgi izmaisa. No gatavā pildījuma izveido kotletes, apviļā tos rīvmaizē un cep uz taukiem līdz paliek zeltaini brūnas. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un gurķi.