2 porciju pagatavošanai.
kviešu milti, sāls un svaigi maltie melnie pipari, 1 vesela plakana zivs (paltuss vai plekste ap 700 g), izķidāta un tīra, 2 ēdamkarotes augu eļļas, un tā pat eļļas cepšanai,

3 ķiploku daiviņas plānās šķēlēs, 1 mazs sīpols, pārgriezts uz pusēm un plāni sagriezts, 4,5 cm gabaliņš svaigas smalki sasmalcinātas ingvera saknes, 115 g sagrieztas austersēnes, 2 tējkarotes zivju mērces, 3 sasmalcinātas zaļo sīpolu bultas, otas, kas izgatavotas no zaļiem sīpoliem dekorēšanai.

Piebert miltiem sāli un piparus, tad viegli pārkaisit ar to zivis. Sakausēt sviestu lielā dziļā panna līdz 180 C°, izlikt tajā zivis un apcept 4-5 minūšu laikā, līdz rodas kraukšķīgā garozīte un Zivis ir apcepta brūna, un tad vēl uz 4-5 minūtēm pārgriezt uz citu pusi. Pa to laiku, sakausēt 2 ēdamkarotes sviesta, pievienot ķiplokus, sīpolus un ingveri, maisot apcept vēl 2 minūšu laikā. Pievienot sēnes un turpināt apcept vēl 2 minūtes. Pieliet zivju mērci, 3-4 ēdamkarotes ūdens un iebert lokus. Maisīt. Dot nedaudz vārīties. Izlieciet zivis ar lāpstiņu uz absorbējošu papīru, lai tas uzsūc lieko eļļu. Pēc tam pārliekiet uz uzsildītā traukā un izlejiet uz zivi mērci ar sēnēm. Izrotāt ar saišķi loku.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV