1,5 kg labas zivs, 200 g austersēņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, 1 ēdamkarote pētersīļu, sāls un pipari pēc garšas.
Mērcei: 2 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote miltu, 1,5 glazes zivju buljona, 1/4 glazes baltvīna, pusglazes saldā krējuma, 3 olu dzeltenumi, citronu sulu pēc garšas.
Atbrīvo zivju fileju no kauliem, un turot nazi pa diagonāli sagriež nelielos gareniskos gabaliņos (fileju jāsāk griezt no platās daļas šķiedrām šķērsi). Katru gabaliņu atsit uz slapja dēļa, sitot uzmanīgi, lai nesaraut gaļas šķiedras. Nolidzina šķēles maliņas, apkaisa tos ar sāli un pipariem, uz vidu katra gabaliņa uzliek pildījumu, saloka malas no visām pusēm un saloka šķēles trubiņās. Sagatavotus zrazus liek dziļā pannā ar salocītu pusi uz leju, ielej nedaudz zivju buljona, vārīta no galvas un asakām, aizvēr vāku un sautē uz lēna uguņa līdz gatavībai. Saliek zrazi porcelāna bļodiņā, pārklej ar mērci un pasniedz.
Sēņu pildījuma sagatavošana:
Smalki sakapātas sēnes apcep sviestā ar smalki sakapātu pētersīļi un sasmalcinātu sīpolu. Pievieno sāli un piparus, ielej 2-3 ēdamkarotes ūdens, samaisa.
Mērces sagatavošana:
1 ēdamkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti miltu, sāla, saberzē dziļā panna, lēnām ielej zivju buljonu, vārīto no zivju galvām un asakām, izvāra. Pievieno baltvīnu un saldo krējumu, izVāra uz tvaikiem, lai mērce nedaudz sabiezē. Atsevišķā kastrolītī sabērzē 1 ēdamkaroti sviesta, ieberzē viņā pa vienam 3 olu dzeltenumus, pamazām ielej tur pat sagatavotu mērci, liek uz tvaika un vāra līdz krējums sabiezē, pievieno citronu sulu pēc garšas.