4 porciju pagatavošanai.
200 g bekons bez garozes, 50 g sviests vai margarīns, 450 g jaunaudžu austersēņu, sagriezto uz pusēm, 3 ēdamkarotes (bez kaudzītes) milti, sāls, pipari, 1 ēdamkarote sulas izspieztas no citrona, 2 ēdamkarotes svaigi sakapātus pētersīļus.


Saliek bekonu vienā slānī lielā plakanā traukā.

Aizklāj brīvi ar absorbējošu papīru un tur 2-3 minūtes, līdz bekons nav gatavs. Nosusina viņu ar papīru, rupji sagriež un izliek servīzes traukā. Ieliek sviestu vidēja lieluma bļodā un kausē 45 sekundes. Pievieno sēnes un 4-5 minūtes vāra, līdz sēnes paliek mīkstas. Pārliek sēnes ar putukaroti šķīvī ar bekonu, samaisa. Pievieno miltus atlikušā eļļā. Tad lēni ielej pienu. Gatavo 4-5 minūtes līdz maisījums sabiezē. Enerģiski un bieži maisa. Uzber sāls, piparus, pievieno citronu sulu, pētersīļus. Uzlej mērci uz sēnēm un bekona, labi samaisa. Tur 1-2 minūtes.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV