1 kg austersēņu, 2 ēdamkarotes želatīna.

Vāra sēnes sālsūdenī, atdzesē un smalki sakapā. Sagatavo želatīnu (uz 2 ēdamkarotēm želatīna glāze auksta vārīta ūdens) un tur to trīs ceturtdaļas no stundas līdz uzbriedīs.

Tad ielej to buljonā, kas palika pēc sēņu vārīšanas, un silda uz lēna uguns, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis. Vārīšanās nepieļaut. Šo šķidrumu izkāš caur sietu un ielej sēnēs, saliktās traukos vai formiņās. Galīgaj sacietēšanai ieliek aukstumā. Ar sēņu galerti pasniedz sinepju mērci vai mārrutkus.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV