400 g teļa gaļas vai cūkgaļas, 500 g balto kāpostu, 1 liels sīpols, 2 saldo piparu paksti, 200 g austersēņu, 1 ķiploku daiviņa, 1 tējkarote malto sarkano piparu, 1 litrs liellopu buljona, 2 glazes rīsu, sāls, pipari, 2 ēdamkarotes margarīna vai augu eļļas.

Gaļu sagriež kubiņos 2 reiz 2 cm, apcep taukos, pievieno sasmalcināto sīpolu.

Kāpostus sagriež plānās strēmelēs. No piparu pakstiem izņem vidus, sagriež gredzenos. Sēnes sagriež. Visu šo sajauc ar gaļu. Mazliet apcep. Saliek podiņos, ielej buljonu, sautē 20-30 minūtes. Tad rīsus pārlej ar lielu daudzumu ūdens un vāra, līdz pusgatavībai, pēc tam mazgā, žāvē un pievieno podiņos. Vāra uz ļoti lena uguns.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV