1 cālis (200 g), 140 g kartupeļu, 50 g sīpolu, 25 g burkānu, 10 g kulināro tauku, 5 g žāvētu austersēņu, sāls, 10 g siera, pētersīļi.
Mērcei: 75 g skābā krējuma, 10 g miltu, 75 g sēņu buljona, sāls.



Apstrādātu vistu sagriež gabalos ap 40-50 g. Kartupeļus, burkānus, sīpolus sagriež kubiņos. Sīpolus un burkānus apcep atsevišķi viens no otra. Sagatavotas sēnes vāra, sagriež salmiņos. Vistas gabaliņus saliek podiņos, pievieno kartupeļus, apceptos sīpolus un burkānus, sēnes, pielej ar krējuma mērci un sautē cepeškrāsnī 30-40 minūtes. 10-15 minūtes pirms sautēšanas beigām pārkaisa ar rīvēto sieru. Priekš mērces miltus apcep bez taukiem, nedaudz atdzesē, pielej karsto sēņu buljonu, samaisa, līdz rodas vienmērīga masa, vāra 20 minūtes. Vārīšanas beigās pievieno vārītu skābo krējumu, sāls, un vāra vēl 5 minūtes, izkaiš. Pasniedz, pārkaisot ar pētersīļiem.

 

    Информация о Прибалтике. Гостиницы. Рекомендации, описание и фотоальбомы туристических поездок.   Top.LV