Mīklai: 2 glāzes miltu, 1 ola, ūdens, sāls.
Pildījumam: 200 g kaltēto austersēņu, 3 sīpoli, 1/2 ēdamkarotes sviesta, ūdens, pipari, sāls.
400 g teļa gaļas vai cūkgaļas, 500 g balto kāpostu, 1 liels sīpols, 2 saldo piparu paksti, 200 g austersēņu, 1 ķiploku daiviņa, 1 tējkarote malto sarkano piparu, 1 litrs liellopu buljona, 2 glazes rīsu, sāls, pipari, 2 ēdamkarotes margarīna vai augu eļļas.
Gaļu sagriež kubiņos 2 reiz 2 cm, apcep taukos, pievieno sasmalcināto sīpolu.
750 g kartupeļu, 500 g svaigu austersēņu, 1-2 sīpoli, 100 g skāba krējuma, pētersīļi, sāls, 3 ēdamkarotes eļļas.
Notīritas un nomazgātas svaigas sēnes aplej ar verdošu ūdeni, sagriež un apcep pannā ar sīpoliem.
500 g aitas vai cūkgaļas, 500 g pupiņu pakšu, 250 g austersēņu, 2 sīpoli, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, 4 tomāti, 1 ola, 1 tējkarote miltu, nedaudz skāba krējuma, 1/2 glāzes rīvēta siera, sāls un pipari.
1 cālis (200 g), 140 g kartupeļu, 50 g sīpolu, 25 g burkānu, 10 g kulināro tauku, 5 g žāvētu austersēņu, sāls, 10 g siera, pētersīļi.
Mērcei: 75 g skābā krējuma, 10 g miltu, 75 g sēņu buljona, sāls.