2 porciju pagatavošanai.
500 g svaigu austersēņu, 30 g kūpinātā bekona, 2 sīpoli, 1 saldais pipars, 2 tomāti, 1 tējkarote saldo sarkano piparu, sāls, maltie melnie pipari, 1 tējkarote timiāna, 100 g skāba krējuma, pētersīļi.
Cep bekonu, sautē uz taukiem sagrieztos sīpolus, pievieno nomizotas un sagrieztas sēnes un zaļos piparus. Visu šo apcep 2 minūtes.
500 g austersēņu, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 3 sīpoli, 1 burkāns, 1 pētersīļu sakne, 1/4 kāposti, 6 - 8 kartupeļi, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1 glāze ūdens, 2 ēdamkarotes smalki sagriztu diļļu un loku.
4 porciju pagatavošanai.
500 g austersēņu, 3 vidējie sīpoli, 3 burkāni, saulespuķu eļļa, 3 ķiploku daiviņas, majonēze, krējums.
Noskalo sēnes, sagriež tās kubiņos. Labi uzkarsētā pannā ar sviestu izber sēnes un cep, līdz viss ūdens iztvaiko un sēnes pārklājas ar garozīti.
4 porciju pagatavošanai.
200 g bekons bez garozes, 50 g sviests vai margarīns, 450 g jaunaudžu austersēņu, sagriezto uz pusēm, 3 ēdamkarotes (bez kaudzītes) milti, sāls, pipari, 1 ēdamkarote sulas izspieztas no citrona, 2 ēdamkarotes svaigi sakapātus pētersīļus.
Saliek bekonu vienā slānī lielā plakanā traukā.
Apcep eļļā, līdz kļūst zeltaini brūni 2-3 lielus sīpolus, pievieno 500 g ne pārāk smalki sagrieztas svaigas austersēnes.