Austersēnes - 250 g (4 glāzes sasmalcinātas), 2 ēdamkarotes sviesta, 1 glāze skāba krējuma mērces, 1-2 zariņi zāļumu.
Sagatavotas, rūpīgi nomazgātas svaigas sēnes, sagriež mazās šķēlēs un liek dziļā šķīvī, pievieno sviestu vai margarīnu, pārklāj ar vāku un apstrādā 2-3 minūtes.
Austersēnes 300 g, piens 1 glāze, 1 ola, 2 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, 4 ēdamkarotes augu eļļas, sāls, pipari.
Lielas austersēņu cepures mazgā un uz 1 stundu ieliek pienā, kas atšķaidīts ar ūdeni.
500 g austersēņu, 2 bulciņas, 0,15 l piena, 1 jēla ola, 30 g sīpolu, 20 g margarīna, 150 g rīvmaizes, 150 g kausētu cūku tauku vai eļļas cepšanai, pipari, sāls, majonēze, ķiploku daiviņa.
Svaigas austersēnes 230 g, svaigi kartupeļi 90 g, augu eļļa 20 g, sāls 3 g, maltie melnie pipari 2 g, pētersīļi 5 g.
Vāra austersēnes veselas līdz pusei vārītas, sagriež šķēlēs un apcep augu eļļā. Kartupeļus vāriet “uniformā”, nomizojiet un sagrieziet šķēlēs. Apcep augu eļļā.
2 porciju pagatavošanai.
kviešu milti, sāls un svaigi maltie melnie pipari, 1 vesela plakana zivs (paltuss vai plekste ap 700 g), izķidāta un tīra, 2 ēdamkarotes augu eļļas, un tā pat eļļas cepšanai,