Svaigas austersēnes 500 g, milti 1/2 glāze, 1 ola, 1/2 glāze piena, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote cukura, sāls pēc garšas.
Sēnes nomizojiet, nogrieziet kājas, bet cepures nomazgājiet un vāriet nelielā ūdens daudzumā, izņemiet no buljona un nosusiniet. Sēņu novārījums un kājas izmantot citu ēdienu pagatavošanai.
4 porciju pagatavošanai. Zandarta fileja - 1 kg., augu eļļa, 1 sīpols, burkāni - 2 gab., austersēnes - 300 g, skābs krējums vai majonēze - 200 g, siers - 200 g.
Cepiet zandarta fileju uz lielas uguns vārošā eļļā no abām pusēm (ne līdz gatavībai).
12 porciju gatavošanai. Uz 12 žuljena trauciņiem: 1 vista, 200 g svaigu austersēņu (drīkst žāvetas - tad mazāk), 200 g kūpināta šķiņķa vai šķiņķa, 2 sīpoli, 100 g skāba krējuma, 100 g mīksta siera, 40–45 olīvas .
Vistas vāra līdz gatavībai, sāla buljonu.
Austersēnes 750 g, 6 pākstis zaļo piparu, 1 sīpolu galva, 50 g tauku, 1 ēdamkarote miltu, 3 tomāti, sāls, ķimenes, pētersīļi.
Sēnes, papriku un sīpolus sasmalciniet un sautējiet karstos taukos, pēc tam pievienojiet ķimenes, nedaudz karsta ūdens, miltus un sautējiet līdz gatavības.
500 g austersēņu: 1 glāze saldā krējuma, 1 ēdamkarote sviesta.
Noskalojiet un vāriet svaigas sēnes, un pēc tam sagrieziet šķēlēs, pievienojiet sāli un viegli apcepiet.