4 porciju pagatavošanai. 200 g speķa bez garozas, 50 g sviesta vai margarīna, 450 g austersēnes, pārgrieztas uz pusēm, 3 ēdamkarotes miltu bez virsas, sāls, pipari, 1 ēdamkarote izspiestas citrona sulas, 2 ēdamkarotes svaigu sasmalcinātu pētersīļu.
Vienā kārtā izklājiet bekonu lielā plakanā bļodā. Brīvi pārklājiet ar absorbējošu papīru un turiet ar jaudu "10" 2–3 minūtes, līdz bekons ir pagatavots.
Austersēnes nomizo, noskalo un ieliek verdošā ūdenī uz 5–10 minūtēm, pēc tam izmet caurdurī un vēlreiz noskalo aukstā vai karstā ūdenī (atcerieties, ka šo sēņu novārījums nav piemērots tālākai izmantošanai ēdienos).
Uzkarsētā pannā apcep sagrieztas sēnes ar sviestu.
8 porciju gatavosanai: 1 vista, 1 glāze austersēņu, 1/2 glāzes skāba krējuma, 1/2 citrona, 2 ķiploka daiviņas, sāls, pipari, garšviela.
Nomazgājiet vistu un kārtīgi noņemiet no tās ādu. Visu gaļu nogriež un sagriež mazos gabaliņos. Ielieciet sasmalcinātas sēnes, sāli, pārlejiet ar citronu sulu, izspiediet ķiplokus, pievienojiet garšvielas pēc garšas.
6 porciju gatavošanai. 12 olas, 12 lielas garneles, 400 g svaigu vai konservētu austersēņu, 35 g skāba krējuma, 50 g sviesta, 50 g Madeiras.
Ieeļļojiet, uzberiet sāli un piparojiet 6 ugunsizturīgas veidnes, katrā ielejiet 2 olas.
Sagatavojiet ūdens pirti: piepildiet katlu ar platu dibenu ar karstu ūdeni un ievietojiet tajā veidnes.
Liellopu gaļa bez kauliem - 1,5 kg, austersēnes - 500 g, siers - 100 g, kūpinātas ribiņas - 500 g, 100 g augu eļļas, sviests 50 g.
Sagrieziet gaļu pāri šķiedrām lielos gabalos, kuru biezums ir 0,5–1 cm, un labi sakuliet. Sāli, piparo un atliec malā.
Sagrieziet austersēnes un apcepiet, lai no tām atbrīvotos vairāk šķidruma, ko pēc tam izlej izlietnē. Sarīvē sieru.