RU        
 
 
  Sākumlapa
  Austersēnes
  Īpašības
  Audzēšana
  Receptes
  Uzkodas
  Salāti
  Zupas
  Otrie ēdieni
 
 
  Lapas karte
 
 
 

Sēņu ēdieni. Ēdienu receptes.
Uzkodas ar austersēnēm.


Sēņu ikri.

400 g svaigo austersēņu, 1 sīpols, 1-2 ēdamkarotes augu eļļas, loku saišķis, sāls, pipari, etiķis pēc garšas.

Sēņes sautēt savā sulā, līdz tas iztvaiko. Sēnes smalki sakapāt vai samalt gaļas mašīnā, sajaukt ar sasmalcināto sīpolu, nedaudz apceptu augu eļļā, pievieno sāli, un piepilda ar sasmalcinātiem lokiem, pipariem un etiķi.


Pica no galvenā grāmatveža.

1 glāze skāba krējuma, 125 g margarīna (1/2 paciņas), cukurs, sāls, etiķis, cepamā soda, sīpoli, 1,5 miltu glāzes, 2 olas, 300 g austersēnes, siers, tomāti vai tomātu mērce.

Izkausējiet margarīnu, pievienojiet šķidrajā margarīnā 3 ēdienkarotes skābā krējuma (var kefīru vai rūgušpienu), 1/2 cukura tejkarotes, sāls, 1 sodas tejkaroti, dzēsto ar etiķi. Visu samaisa. Pievieno 1,5 glāzes miltu. Mīkla sanāk ļoti mīksta. Paņemiet formu un izlieciet mīklu tā, lai būtu izklāstīts dibens un malas. Pildījums - uz dibenu - smalki sakapātais sīpols, pēc tam 300 g (vai vairāk) apceptas sēnes, tad sagrieztas tomātu šķēles un tomātu mērci, tad sarīvēto sieru. Visu noliet ar 1/2 glazi skāba krējuma, sajaukto ar 2 olām. Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Pildījumu var mainīt jebkurā versijā - desa, sautētie kāposti u.c..


Vienkāršā pica.

4 porciju pagatavošanai.
Mīkla: 125 g biezpiena, 250 g miltu, 2 olas, sviests 30-50 g, piens 250-300 g, sāls, cukurs.
Pildījums: majonēze, 500 g austersēņu, 2-3 tomāti, lečo vai saldie pipari un kečups, 300-400 g siera, sīpols 1-2 gab.


Mīklu: sajaukt miltus ar pienu, tad pakāpeniski pievienot visu pārejo. Atritināt mīklu un izlikt uz cepešpannu ieeļļotu ar sviestu. Pa virsu mīklu pārlej ar majonēzi. Sēnes, sīpolus, lečo apcep uz pannas. Tomātus sagriež plānās šķēlītēs un saliek uz mīklas sakārtotās rindās, pēc tam vienmērīgi izkārtot apcepto maisījumu. Virsmu dāsni pārkaisa ar sarīvēto sieru un aplej ar majonēzi. Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtēs pie temperatūras 180-200 C°.


Tomāti ar austersēņu pildījumu.

4 porciju pagatavošanai.
8 tomāti, 150 g marinēto vai sālīto austersēņu, 2 olas, 100 g sīpolu, 15 g augu eļļas, 50 g majonēzes, maltie pipari, sāls pēc garšas, dilles.


Gatavos, ne pārāk lielus (vēlams vienādus pēc izmēra) tomātus mazgā, no kātiņa gala nogriež 1/4 - 1/5 daļu, un no vidus ar tējkaroti izņem sēklas ar sulu. Iekšpusē tomātus pārkaisīt ar sāli un pīpariem, tad piepildīt ar malto gaļu, virs mazliet apliet ar majonēzi un apkaisīt ar dillēm. Sagatavotos tomātus izlikt uz šķīvja ar papīra salveti, un izrotāt ar zaļumiem, vai salātu lapām.
Maltās gaļas sagatavošana: Sēnes smalki sasmalcināt un sajaukt ar sasmalcināto, apceptu augu eļļā, sīpolu un vārītām olām. Maltajā gaļā, var pievienot nedaudz ķiploku.


Sēņu sviests no austersēnēm.

Sviests - 1 daļa, svaigās austersēnes - 1 daļa.

Noskalot sēnes, smalki sakapāt un apcept sviestā līdz zeltaini brūnas krāsas, samalt. Sviestu samaisīt, apvienot ar sasmalcinātām sēnēm un visu pamatīgi saberzēt un samaisīt. Pievienotā šajā maisijumā burkānu sula bagātinās eļļu ar vitamīniem un piešķirs tai pievilcīgāku greznu izskatu.


Olas ar austersēņu pildījumu.

Cieti vārītas olas 8 gab, 200 g austersēņu, 50 g sviests vai margarīns, sīpoli, 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze piena, rīvmaize, sāls.

Apcept sīpolus sviestā vai margarīnā, līdz tiek zeltaini brūni, izņemt viņus, un tajā pašā eļļā cept smalki sasmalcinātas sēnes, pievienot miltus, aukstu pienu, sāli un maisot cept vēl dažas minūtes. Sagriezt olas gareniski divās daļās, izņemt olu dzeltenumus, berzēt tos caur sietu un sajaukt ar sagatavoto maisījumu. Aizpildīt olas ar maisījumu, izlikt uz cepšanas paplātes, ieeļļoto ar taukiem, pārkaisa ar rīvmaizi un ieliek karstā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm. 100 g satur apmeram 175 kalorijas. Sagatavošanās laiks - 30 minūtes.


* return_links(); ?> *

 
 
 
 
 
 
 
 
  Informācija par Baltiju.   Top.LV