RU        
 
 
  Sākumlapa
  Austersēnes
  Īpašības
  Audzēšana
  Receptes
  Uzkodas
  Salāti
  Zupas
  Otrie ēdieni
 
 
  Lapas karte
 
 
 

Sēņu ēdieni. Ēdienu receptes.
Zupas un buljoni ar sēnēm.


Sēņu buljons.

100 g žāvēto austersēņu, 2 vidēji burkāni, 1 ēdamkarote miltu, sviests, pētersīļi, selerijas, lauru lapas, 10 pipara zirņi, sāls.

Trīs litru kastroli ieliek sēnes, dārzeņus, garšvielas. Ielej aukstu ūdeni un 10-15 minūtes vāra, līdz sēnes paliek mīkstas. Buljonu izkāš, izņem sēnes un sadala uz pusēm. Pusi sagriež plānās šķēles un ieliek izkāstā buljonā. Karoti miltu apcep eļļa, atšķaida ar buljonu un ielej zupa. Pie buljona pasniedz tostus. Viņi tiek sagatavoti šādi: Otru daļu vārīto sēņu izlaiž caur gaļas mašīnu, pievieno apceptos sīpolus, piparus, skābo krējumu, nedaudz balto grauzdiņu, vienu olas dzeltenumu, sāli. Visu samaisīt un nosmērēt ar šo pastēti klaipa šķēles bez garozes. Pastēta biezums 1 centimetrs. Pavirs uzsmērē sakultajo olu un cep uz veidņa ieziesta ar sviestu cepeškrāsnī, līdz grauzdiņi paliek brūni.


Zupa no austersēnem ar nūdelēm.

Uz 200 g svaigu austersēņu pa vinam sīpolam, pētersīļu saknes un burkānu, 1 litrs ūdens vai vistas buljons, 1 ēdamkarote sviesta, 60-80 g nūdeles, sakapātus pētersīļus, sāls pēc garšas.

Sagriezto šķēlēs sīpolu, pētersīļus un burkānus vāra ūdenī vai buljonā. Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pieliek sasmalcinātas mazos gabaliņos sēnes un vāra uz lēnā uguns 10-15 minūtēm. Tad pievieno atsevišķi vārītas nūdeles, sāli un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.


Kartupeļu zupa ar sēnēm.

Kaltētas austersēnes, 7-8 miltaini kartupeļi, sīpols, burkāns, zaļumi, saulespuķu eļļa, sāls un pipari.

Samērcē sēnes apmēram divas stundas, vāra tajā pašā ūdenī, izņem, nomazgā zem tekoša ūdens, sagriež tā, ka gabals ne izkrīt no karotes un apcep augu eļļā kopā ar sagriezto sīpolu un burkānu. Vāra kartupeļus nelielā ūdens daudzumā uz nelielas uguns līdz sagatavotību, samīc biezenī un pakāpeniski ielejot izkastu sēņu buljonu, uzkarsē līdz šķidra krējuma konsekvences. Ielej tajā pašā apceptus dārzeņus, pievieno sāli, piparus (ja nepieciešams) un sasmalcinātos svaigos zaļumus.


Grūbas zupa ar austersēnēm.

500 g liellopu gaļas ar kaulu, 2/3 glāzes grūbas, 30 g kaltēto austersēņu, 200 g saknes, pipari, 1 glaze skāba krējuma, 3 litri ūdens, sāls pēc garšas.

No gaļas, saknēm, garšaugiem un sēnēm gatavo buljonu. Tad izkast, izņem sēnes un sagriež nelielos garenos gabalos, un atkal ieliek buljonā. Putraimi pirms izskalo, ielej aukstu ūdeni, un ievietojot kastroli citā traukā ar verdošu ūdeni, pavāra, līdz mīkstināšanai. Šķidrumu nosusina. Vārītos putraimus ieliek buljonā, uzsilda un pievieno skābo krējumu.


Sēņu zupa no austersēnēm uz sēņu buļjona no "kubiņiem".

300-500 g svaigas austersēnes, 500 g kartupeļu, 100 g burkānu, 100 g sīpolu, 100 g augu eļļas, 1 sēņu buljona kubiņš, 2-3 litri ūdens.

Noskalo sēnes, smalki sakapā un apcep augu eļļā. Burkānu nomazgā, nomizo un sadriskā ar rupjo rīvi. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Apcep sasmalcinātu sīpolu un burkānu uz augu eļļas. Kartupeļus nomazgāt, nomizot un sadriskāt lieliem salmiņiem. Sagatavotos kartupeļos ielej vērdošu ūdeni, pievieno tur sēņu buljonu kubiņu, apceptās sēnes un ceptos dārzeņus, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūras un vāra līdz gatavībai. Pasniedzot uz galdu pielej skābu krējumu un sakapātus garšaugus.


* return_links(); ?> *

 
 
 
 
 
 
 
 
  Informācija par Baltiju.   Top.LV