RU        
 
 
  Sākumlapa
  Austersēnes
  Īpašības
  Audzēšana
  Receptes
  Uzkodas
  Salāti
  Zupas
  Otrie ēdieni
 
 
  Lapas karte
 
 
 

Sēņu ēdieni. Ēdienu receptes.
Otrie ēdieni.


Lapa [01] [02] [03] [04] [05]

Zivs sēņu mērcē.

2 porciju pagatavošanai.
kviešu milti, sāls un svaigi maltie melnie pipari, 1 vesela plakana zivs (paltuss vai plekste ap 700 g), izķidāta un tīra, 2 ēdamkarotes augu eļļas, un tā pat eļļas cepšanai, 3 ķiploku daiviņas plānās šķēlēs, 1 mazs sīpols, pārgriezts uz pusēm un plāni sagriezts, 4,5 cm gabaliņš svaigas smalki sasmalcinātas ingvera saknes, 115 g sagrieztas austersēnes, 2 tējkarotes zivju mērces, 3 sasmalcinātas zaļo sīpolu bultas, otas, kas izgatavotas no zaļiem sīpoliem dekorēšanai.


Piebert miltiem sāli un piparus, tad viegli pārkaisit ar to zivis. Sakausēt sviestu lielā dziļā panna līdz 180 C°, izlikt tajā zivis un apcept 4-5 minūšu laikā, līdz rodas kraukšķīgā garozīte un Zivis ir apcepta brūna, un tad vēl uz 4-5 minūtēm pārgriezt uz citu pusi. Pa to laiku, sakausēt 2 ēdamkarotes sviesta, pievienot ķiplokus, sīpolus un ingveri, maisot apcept vēl 2 minūšu laikā. Pievienot sēnes un turpināt apcept vēl 2 minūtes. Pieliet zivju mērci, 3-4 ēdamkarotes ūdens un iebert lokus. Maisīt. Dot nedaudz vārīties. Izlieciet zivis ar lāpstiņu uz absorbējošu papīru, lai tas uzsūc lieko eļļu. Pēc tam pārliekiet uz uzsildītā traukā un izlejiet uz zivi mērci ar sēnēm. Izrotāt ar saišķi loku.


Kotletes no austersēnes čehu gaumē.

500 g austersēņu, 2 bulciņas, 0,15 l piena, 1 jēla ola, 30 g sīpolu, 20 g margarīna, 150 g rīvmaizes, 150 g kausētu cūku tauku vai eļļas cepšanai, pipari, sāls, majonēze, ķiploku daiviņa.

50-10 jaunas austersēnes sasmalcināt un sautēt 25 minūtes, pēc tam atmest uz sieta un izlaist caur gaļas mašīnu. Pievienot tiem iemērcēto pienā baltmaizi, viegli apceptos uz margarīna sīpolus, olu, sasmalcināto ķiploku ar sāli, majonēzi, piparus, ja nepieciešams - rīvmaizi. Visu rūpīgi izmaisa. No gatavā pildījuma izveido kotletes, apviļā tos rīvmaizē un cep uz taukiem līdz paliek zeltaini brūnas. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un gurķi.


* return_links(); ?> *

 
 
 
 
 
 
 
 
  Informācija par Baltiju.   Top.LV